De Paradijsvooghel in Bussum vintage brilmode
De Paradijsvooghel! Je komt er ooghen tekort

Over De Paradijsvooghel! een brillenwinkel met een missie

Brillenwinkel De Paradijsvooghel! heeft een unieke collectie brilmonturen van het jaar 1900 tot heden. Vier generaties Teunissen brilspecialisten hebben deze collectie in de loop van de jaren verzameld en bijeengebracht. Alle brillen zijn ongedragen.

’Brilmuseum’ verhuist van Amsterdam naar Bussum

Eigenaresse Mijke Teunissen heeft, na 20 jaar Stichting Nationaal Brilmuseum Amsterdam en de bijbehorende B.M. brillenwinkel, besloten haar vleugels uit de slaan in Bussum. Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam en daarmee is de Paradijsvooghel! geland. Lees meer in de Gooi & Eemlander

Bij de Paradijsvooghel kom je ‘ooghen’ te kort

De collectie van de B.M. brillenwinkel plus de resterende voorraad is nu te bewonderen in de Paradijsvooghel!. U vindt er een unieke en bijzondere collectie monturen, zonnebrillen en leesbrillen voor zeer vriendelijke prijzen. Zoekt u een sixties vlinderbril, een Dior zonnebril, een ziekenfondsbrilletje, een aparte leesbril kant en klaar. Van eenvoudig tot extravagant; het is er allemaal.

Speciale service bij de opticiens

De Paradijsvooghel heeft nauwe connecties met diverse opticiens waar u uw ogen kunt laten opmeten en de glazen kunt laten zetten. Bij de meeste van deze zaken krijgt u korting op de glazen en in ieder geval een goede service waar het afstellen van de bril absoluut een onderdeel van is.

Meer optische rariteiten en sieraden

Daarnaast biedt de winkel een leuke collectie cadeau artikelen, zoals glazen bollen, optische rariteiten en sieraden. Er is een ruimte ingericht voor een antiquariaat met bijzondere boeken en tijdschriften op jaargang te koop. En er zijn wisselende kunstexposities.
De winkel heeft een warme en gezellige huiskamersfeer. En u krijgt er veel persoonlijke aandacht. Bovendien staat de koffie altijd voor u klaar!

Rode jurk met witte stippen, lang rood haar, rode lippenstift, grote bruinrode bril en gympen. Mijke Teunissen zit achter een houten bureau in haar brillenwinkel De Paradijsvooghel aan de Bussumse Nassaulaan. „Met dubbel O, want dat lijkt op een bril en in het Oudhollands, omdat we vintage brillen verkopen. En Paradijsvooghel staat voor het leven door een andere bril bekijken en dat past bij mij.Lees verder in de krant

Bron:
Krant De Gooi-en Eemlander door Nina Menke
Fotografie Studio Kastermans door Daniëlle van Coevorden

Mijke Teunissen in De Paradijsvooghel

Kom kijken bij Mijke