Traction Productions ontwerper van brilmode uit Californië

De merknaam Traction Productions vindt haar oorsprong in Traction Avenue; een straat in Los Angeles, die staat voor een beroemde artistieke wijk in die stad. Het merk zelf wordt geïnspireerd door het moderne Californië en haar vrijheidsgeest, teneinde unieke brilmode te creëren.
Ondanks zeer waarneembare lijnen zijn er geen logo’s te zien bij dit merk, omdat de voorkeur wordt gegeven aan stijl en aan niets anders.

Het Traction Productions merk is continu bezig met een mix van traditie en technologie, zodat men een brede sortering van zowel reguliere optiek als chique zonnebrilmode kan presenteren; gemaakt in Frankrijk. De collectie wordt gecreeerd door verscheidene ingevingen uit kunst, architectuur, reizen en, uiteraard, uit de Haute Couture.
De monturen van Traction Productions zijn uitermate geschikt voor mensen, die bereid zijn om een elegante en unieke stijl te laten zien.

Een symbolisch merk

Traction Productions is het merk van Maison de Lunetterie Victor Gros, een historisch bedrijf geleid door vijf generaties van dezelfde familie.
Het bedrijf werd opgericht in 1872, in Oyonnax, Frankrijk door Edouard Gros en fabriceerde van oorsprong haarsieraden. Toen de mode veranderde, vooral ten opzichte van kort haar voor vrouwen, ging de zaak meer verscheidenheid aanbrengen in haar activiteiten. Gedurende de 30er jaren begint het bedrijf met het fabriceren van brilmode van celluloseacetaat.

Vanaf de dag dat de hoofdontwerper van Traction Productions, Thierry Gros, het bedrijf heeft overgenomen is hij altijd bereid geweest om de traditie van streekproductie voort te zetten. En wel in het geboortehuis van het vervaardigen van brilmode; de Jura.
Vanaf de eerste collectie in 1989 tot op de dag van vandaag zijn er kleuren en vormen gebruikt zonder enige beperking of verplichting.

Traction Productions Eyewear – A world of craftsmanship